Voor ouders van jonge kinderen met cerebrale parese en meervoudige beperkingen, staat de wereld plotseling op zijn kop. Er moeten allerlei zaken worden geregeld, maar waar begin je? Je bent op zoek naar heel veel informatie, op heel veel gebieden. Hoe bereid je je voor op wat komen gaat, op de gesprekken met de zorgverleners en op de behandelingen van je kind? Welke ondersteuning en mogelijkheden zijn er voor de ontwikkeling van je kind? Wat moet je regelen?

CP Nederland, als vereniging voor mensen met cerebrale parese, weet als geen ander hoe belangrijk het is dat je je als ouder gesteund weet in een fase van onzekerheid die niemand kan wegnemen. Juist dan is de ervaringskennis van andere ouders van grote waarde. Deze ervaringskennis hebben we in samenwerking met professionals ingezet om checklists en korte filmpjes te ontwikkelen.

Meervoudig Ondersteund is uitgewerkt in negen thema’s: binnen deze thema’s bieden we praktische checklists aan, met tips, handvatten en adviezen, en zijn er filmpjes geproduceerd, waarbij steeds een ander gezin aan bod komt met een meervoudig beperkt kind.

Naast informatie hopen we dat je hier kracht en inspiratie uit zult halen om toe te passen op je eigen situatie. Ook is verdere inhoudelijke informatie per thema beschikbaar, en kunnen er ouders aan andere ouders worden gekoppeld, om elkaar steun en een luisterend oor te bieden. Door op een van de thema’s hieronder te klikken zie je per thema het bijbehorende filmpje, de checklist en de verdere informatie.

Mogelijk gemaakt door: