Skip to content

Graag stellen we de mensen van Ouders voor Ouders hier aan je voor.

Karin Gelderman

Ik ben Karin Gelderman. Ik ben 45 jaar en ik woon in Gelderland. Ik ben getrouwd en samen hebben wij 2 kinderen. Een dochter van 19 en een zoon van 16. Onze dochter is te vroeg geboren en heeft CP. Ze heeft in haar leven al veel uitdagingen moeten ondergaan.

Mijn motivatie om ouder te zijn voor “ouders voor ouders” is omdat ik zelf heb mogen ervaren hoe waardevol het is om gelijkgestemde “ouders” in mijn omgeving te hebben. Even spuien, luisteren of meedenken is fijn.

 

Carolien Kloosterhuis-de Boer

Sinds korte tijd is het project “ouders voor ouders” binnen CP-Nederland van start gegaan. Een luisterend oor , meedenken, oplossingen aanreiken,  en een stuk ervaring  gaf mij de doorslag om in volle overtuiging mij in te zetten om andere ouders / kind een hand toe te reiken. Mijn naam is Carolien, en ik ben 42 jaar oud.  Ik woon samen met mijn man en onze jongen tweeling van 12 jaar (waarvan één van de twee CP heeft) in de provincie Groningen.  Ik heb jarenlang gewerkt in de pedagogische sector, maar heb mijn werk “tijdelijk” moeten neerleggen voor het geven van de juiste zorg, wat ik tevens ook als een rijke ervaring beschouw.

Inmiddels heb ik mijn kennis verder uitgebreid als orthopedagoog, beeld en brein / kindercoach etc.. Kortom ontwikkeling van kinderen en zorg hebben mijn grote interesse.  Daarnaast mag ik heel graag een goed boek lezen, en bezig zijn in de tuin, en kan ik volop genieten van spaanse tapas. Afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan betreft epilepsie, cp, extreem vroeggeboorte, botoxbehandeling, spalken, passend onderwijs, reflextherapie etc.  Maar ook de rollercoaster van emoties is mij geheel niet onbekend. Mocht je met iets zitten, dan staan wij  als “ouders voor ouders” ter beschikking.

Anneke Maatman

Hoi, ik ben Anneke Maatman en ik ben moeder van 2 jongens van 10 en 12, waarvan de oudste CP (GMFCS-1) heeft. Geboren als een gezond kind was het schrikken dat het toch anders bleek te zijn. Je hebt wel 100 vragen, want wat betekent dit voor hem, voor ons, de toekomst, wat kan er allemaal wel, maar ook wat kan er niet (meer). Mijn ervaring is dat je in een rollercoaster terecht komt, van zorgen voor en zorgen over, afspraken met therapeuten, artsen en specialisten. Het is een nieuwe wereld. Je maakt mooie dingen mee, want je kind zal je verbazen, maar ook verdrietige dingen komen op je pad. De eerste keer dat je kind met de taxi mee moet bijvoorbeeld, dan breekt je hart. Aandacht voor het systeem om het kind heen, dat is wat mij motiveert om me in te zetten voor dit mooie project. Mijn ervaring is vooral gericht op kinderen die ‘licht’ zijn aangedaan, die daardoor soms tussen wal en schip vallen, die niet zomaar aanspraak maken op voorzieningen. Vanuit mijn achtergrond als coach weet ik veel over energiebalans en herstellen.

Vanuit die achtergrond geef ik je graag de volgende tip mee:

MOET.IK.DIT.NU.DOEN?
Herhaal de zin 5 keer en leg steeds de klemtoon op een ander woord. Het geeft je verrassende inzichten:
MOET.ik.dit.nu.doen?
Moet.IK.dit.nu.doen?
Moet.ik.DIT.nu.doen?
Moet.ik.dit.NU.doen?
Moet.ik.dit.nu.DOEN?

 

Carlijn Wagenmakers

Ik ben Carlijn en als vrijwilliger sta ik klaar als vraagbaak voor ouders van kinderen met CP.

Als moeder met een opgroeiende zoon (2015) met CP (GMFCS-I) en ADHD kom ik iedere keer voor nieuwe uitdagingen te staan; op zoek naar tijd om spalken aan te meten, therapieën te plannen en aanpassingen voor school te regelen. En op zoek naar energie om hem te helpen omgaan met zijn teleurstelling dat hij niet alles kan en hoe zit dat met sport? Vanuit die ervaring help ik ouders door een luisterend oor te bieden en samen met andere vrijwilligers de weg te wijzen via Ouders voor Ouders.

 

Back To Top