Skip to content

De indicatiestelling vanuit zorg en ondersteuning is versnipperd. Indicatiestelingen komen uit verschillende bronnen, wijkverpleegkundigen indiceren voor de zorgverzekeringswet (Zvw) en de gemeente heeft eigen consulenten die indiceren voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo2015).

Verder is het een probleem dat er een gebrek aan kennis is over mensen met langdurige beperkingen, vooral over mensen met cerebrale parese, en de impact hiervan op het dagelijkse leven wordt ervaren. Indicaties en herindicatie vragen veel tijd en energie van de gebruikers.

Knelpunten

In september startte het project “Verbetering van indicatiestelling langdurige zorg voor mensen met cerebrale parese”. Met dit project willen onderzoekers de knelpunten van de indicatiestelling nader in kaart brengen vanuit twee perspectieven, die van de gebruikers en/of van hun ouders en van de indicatiestellers en vervolgens een scholingsaanbod voor deze twee groepen ontwikkelen. NB: Het gaat om de indicatie voor zorg en ondersteuning, niet om voorzieningen en hulpmiddelen.

Het onderzoek is een project van Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam, Lectoraat Langdurige Zorg en Ondersteuning van de Hogeschool van Amsterdam en CP Nederland, financieel gesteund door CP Nederland en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Hiervoor zoeken wij jouw hulp

Wij zoeken:

  • Volwassenen met CP die zorg en/of ondersteuning krijgen vanuit de Zvw en/of Wmo2015
  • Ouders van personen met CP die zorg en/of ondersteuning krijgen vanuit de Zvw en/of Wmo2015

Je kunt aan dit project bijdragen door het invullen van een digitale vragenlijst. Dit kost je ongeveer een kwartier. Aan het einde van de vragenlijst kun je aangeven of je ook deel wilt nemen aan een groepsgesprek en/of wilt meedenken over het scholingsaanbod. Hiervoor is een kleine vergoeding beschikbaar.

Help je mee?

Ga naar de online vragenlijst. Graag zo spoedig mogelijk invullen, tot uiterlijk 18 oktober 2022. Heb je vragen, stuur dan gerust een mail naar [email protected].

Dit vragenlijstonderzoek wordt betaald door CP Nederland vanuit:
logo steptember

Back To Top