Skip to content

Zijn er hulpmiddelen voor mensen met CP?

Niet speciaal voor CP, maar er zijn wel hulpmiddelen die ook voor mensen met CP handig kunnen zijn. Een hulpmiddel is echter alleen een middel, geen oplossing. Het is een middel om opwinding te vergroten. Opwinding gebeurt niet alleen genitaal. Opwinding is ook je opgewonden voelen, je prettig in je lichaam voelen, je warm en behaaglijk voelen, iemand die je vasthoudt… En natuurlijk kunnen de genitale hulpmiddelen ondersteunen, maar het kan ook zijn dat de focus te zeer op de genitale stimulatie komt te liggen, waardoor je je minder opgewonden voelt. Als er seksuele problemen zijn of als je seksueel vastloopt, begin dan niet met allerlei hulpmiddelen. Voel je eerst prettig en zoek uit waar je opgewonden van wordt. Gaandeweg kun je dan een hulpmiddel gebruiken en langzaam naar het orgasme toewerken. Een hulpmiddel is een volgende stap, niet het uitgangspunt.

Vaginale eitjes

Dit zijn balletjes die je vaginaal inbrengt. Met een afstandsbediening laat je de eitjes in verschillende snelheden vibreren. Je kunt, spelen met de afstandsbediening, net als je partner.

Schachtvibrator

Voor mannen is er een zacht omhulsel dat om de penis kan worden gedaan en op afstand tot trilling kan worden gebracht, de zogenaamde schachtvibrator. Je kunt het natuurlijk zelf bedienen, maar het kan ook spannend zijn om je partner te laten spelen met de afstandsbediening.

Body bouncer

De body bouncer is een trampoline krukje, met een opening in het midden dat je over je partner heen zet. Je kunt hier op zitten, zodat je je beenspieren minder belast bij het wippen. Bij de links achterin dit boek tref je een demonstratiefilmpje aan op youtube.

Love swing

Ook wel liefdesschommel genoemd. Ook een hulpmiddel om samen te zoeken naar andere houdingen die voor jullie prettig zijn.

Kussens

Er zijn stevige kussens te koop in allerlei modellen om verschillende houdingen makkelijker te kunnen uitvoeren.

Cupids couch

Dit is een ergonomische, elektrisch opblaasbare bank voor verschillende standjes.

Verminderde handfunctie?

Er zijn verschillende hulpmiddelen als je een verminderde handfunctie hebt. Achter in dit boek staat een lijstje met internetsites waar je hulpmiddelen kunt vinden die je op afstand kunt bedienen.

Bedladdertje

Het is een touwladdertje dat je aan de zijkant van je bed bevestigt. Door jezelf te kunnen vasthouden kun je bijvoorbeeld zelfstandig op je zij draaien.

Zijn er hulpmiddelen om benen te spreiden voor masturbatie of voor geslachtsgemeenschap?

Kussens

Je kunt kussens gebruiken om je benen makkelijker gespreid te houden.

Andere houdingen

Als je als vrouw je benen niet kunt spreiden kan je partner wel tussen je benen wrijven. Kun je wel je benen optrekken, dan kan iemand je vagina ook van achteren stimuleren of penetreren. Zoek dus naar andere posities, zodat je lijf meer ontspannen blijft. Het is misschien handiger om toe te geven aan de spasticiteit, in plaats van ertegenin te werken, omdat de kans dan groot is dat je de spasticiteit vergroot. Het is niet zo dat als je je benen niet kunt spreiden je geen seks of geslachtsgemeenschap kunt hebben. Het kan ook in andere houdingen.

Ik heb weinig fysieke kracht; hoe kan ik hulpmiddelen dan het gemakkelijkste gebruiken?

Als je hulpmiddelen wilt gebruiken om te masturberen zijn er verschillende hulpmiddelen die trillingen veroorzaken. Je kunt daarbij denken aan een vibrator of aan ringetjes om je vingers die trillingen teweegbrengen. Ook zijn er vibratorbroekjes en vaginale eitjes die allebei de clitoris of vagina stimuleren. Mannen kunnen een schachtvibrator om hun penis doen. Er zijn ook speeltjes die tegelijkertijd de clitoris en de vagina stimuleren als de penis. Verschillende hulpmiddelen hebben ook afstandsbediening.

Glijmiddel

Vrouwen hebben een natuurlijk glijmiddel. Dat is niet voor niets. Je vagina wordt vochtig als je opgewonden raakt. Als je glijmiddel gebruikt als extra steuntje om wat meer opgewonden te raken, prima. Maar als je glijmiddel gebruikt om je partner te helpen je te penetreren, terwijl je zelf “naar het plafond staart”, het niet leuk vindt en dus ook niet opgewonden bent, moet je geen glijmiddel gebruiken. Luister naar je lichaam. Als je opgewonden raakt kun je het hoogstwaarschijnlijk ook zonder glijmiddel. Wil je het wat leuker maken of net wat langer laten duren dan is er niets tegen glijmiddel, maar houd in de gaten waarom je het gebruikt.

Back To Top