Skip to content

Mijn bedpartner heeft geen CP, moet ik toch uitleggen hoe mijn lijf werkt?

Jawel, maar niet te veel tegelijk, want dan word het haast een ziekenhuisverhaal.

Bedenk vooral wat belangrijk is dat je partner moet weten of waar hij of zij rekening mee kan houden. Waarschijnlijk heb je ook al op een eerder moment iets verteld over CP en wat het met je lijf doet. Maak je partner duidelijk dat hij alles mag vragen hierover.

Hoeveel moet ik vertellen over CP aan een partner die geen CP heeft?

Het is wel handig als je partner een beetje weet wat CP is, want dan weet hij waarom je op een bepaalde manier reageert of waarom je iets op een andere manier wilt doen. Als je elkaar al een beetje kent, dan heb je voor je gaat vrijen al een en ander uitgelegd. Je partner heeft al gezien wat je wel en niet kan of wat er anders gaat bij jou.

“Ik heb geen handfunctie, dus iemand aftrekken kan ik niet lang volhouden. Als iemand mij goed kent, dan weet hij dat wel. Dan gaat het meer vanzelf en ga ik al automatisch op mijn buik of zij liggen.”

Hoe kom ik uit de rolstoel en op bed als we willen vrijen?

Dat hangt af van een aantal dingen. Kun je zelf uit je rolstoel komen, of heb je een tillift nodig? Het kan heel romantisch en sensueel zijn als je uit je rolstoel wordt getild door je partner, maar het kan ook geploeter worden of zelfs gevaarlijk zijn. Je wilt immers niet dat je partner je laat vallen. Soms zul je hierbij hulp van verzorgers nodig hebben. Bespreek dit vooraf, ook met je partner.

Als je van een tillift in je bed wordt gelegd, maak daar dan een comfortabel spel van. Moedig je partner aan, maak grapjes, daag je partner uit met erotische of sensuele opmerkingen en houd zo de sfeer vast.

“Ik zet mijn hoofdsteun omhoog en heb vervolgens een arm nodig als steun. Dan leun ik tegen mijn matras aan en draai ik om, om in bed te gaan liggen. Wel zeg ik dat het handig is om me even een steuntje te geven of even te draaien.”

Back To Top